alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Opschaling landelijk zorgpad COPD longaanval (€ 236.333)

In 2013 heeft het bestuur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars € 676.000 toegekend voor een project van de Long Alliantie Nederland (LAN). Het project was erop gericht in zes pilotregio's een nieuw zorgpad voor COPD-patiënten te implementeren en te evalueren.

Met invoering van het zorgpad wordt beoogt het aantal ziekenhuisopnamedagen van COPD-patiënten te reduceren. Het zorgpad beschrijft welke zorg aan COPD-patiënten gegeven moet worden wanneer zij worden opgenomen voor een longaanval. Dit begint bij de opname en loopt door in de thuissituatie. Het project nadert afronding en de resultaten die bij 800 patiënten zijn behaald zijn zeer positief. Het bestuur heeft daarom besloten een bijdrage te geven voor het actief ondersteunen van nog eens 14 regio’s. Hierbij wordt nadrukkelijk samenwerking met de zorgverzekeraars gezocht. Het doel is een kantelpunt te bereiken, zodat geen enkele regio in Nederland meer kan achterblijven.

 
Banner vierkant

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.