cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Implementatie van patiënt-gerapporteerde (PRO) monitoring van bijwerkingen en therapietrouw van systematische behandeling (€ 280.820)

Jaarlijks worden ongeveer 12.500 patiënten met longkanker gediagnosticeerd. Hiervan krijgt 80% systemische behandelding en/of radiotherapie. Deze patiënten ondervinden veel bijwerkingen op korte en lange termijn die de kwaliteit van leven ernstig kunnen beperken. Vaak komen de inschattingen van behandelaren van bijwerkingen niet goed overeen met de door de patiënt ervaren bijwerkingen. Uit gerandomiseerde studies is gebleken dat wanneer de patiënt het optreden van bijwerkingen zelf scoort, deze sneller, proactief worden behandeld en er gezondheidswinst behaald kan worden. Het IKNL wil i.s.m. het Antoni van Leeuwenhoek en het VUmc de resultaten uit onderzoek richting de dagelijkse klinische praktijk brengen en door het uniformeren van bestaande tools ook toekomstig onderzoek mogelijk maken.Voor een implementatieproject in 5 ziekenhuizen heeft het Innovatiefonds Zorgverzekeraars maximaal € 280.820 toegekend.

 
Banner vierkant

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.