cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Chronische vermoeidheid (€ 74.890,-)

Internationaal wordt cognitieve gedragstherapie als effectief voor patiënten met het chronisch vermoeidheidssyndroom erkend. Patiënten kunnen, als deze cognitieve gedragstherapie landelijk geïmplementeerd wordt, in een eerder stadium de juiste behandeling krijgen waardoor onnodige en langdurige medische consumptie achterwege kan blijven.
Met het ingediende project wil het UMC Radboud laten zien dat ook buiten de ziekenhuissetting de behandeling effectief zal zijn. Hoofddoel is ambulante cognitieve gedragstherapie voor deze patiëntengroep te implementeren in instellingen voor ambulante geestelijke gezondheidszorg.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.