verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Training leiding en intervisie gesprekleiders Alzheimer Cafés (€ 50.000,-)

Er zijn in Nederland de afgelopen vijf jaar veel Alzheimer Cafés (samenwerkingsverbanden met regionale instellingen op het gebied van zorg en welzijn) gestart die in een behoefte blijken te voorzien. Er zijn concrete plannen het aantal Cafés verder uit te breiden (tot 80). De Stichting Alzheimer Nederland heeft een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage voor het opzetten van landelijke training en intervisie voor gespreksleiders van Alzheimer Cafés en voor het verzorgen van studiebijeenkomsten voor vrijwilligers die een actieve rol spelen bij de organisatie van de Alzheimer Cafés. Het Centraal Fonds zal dit initiatief financieel ondersteunen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.