manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Inrichting Brandwondenunit in Uganda (€ 87.000,-)

Interplast, een ideële organisatie op het gebied van reconstructieve chirurgie in ontwikkelingslanden zendt jaarlijks 8-10 missies uit van ervaren Nederlandse plastisch en reconstructief chirurgen, anesthesisten en operatie-assistenten om kinderen en jongvolwassenen te opereren aan brandwondverminkingen, lip- en gehemeltespleten, tumoren en andere aangeboren afwijkingen aan de huid.
De missies vanuit Nederland zijn onvoldoende om aan de bestaande behoefte te voldoen. Daarom is, in overleg met het Ministerie van Gezondheidszorg in Uganda, besloten een Afdeling Brandwonden en Reconstructieve Chirurgie op te richten en deze te verbinden aan het Mulago Hospital in Kampala.
Het Centraal Fonds heeft als beleid ongeveer 3% van het jaarlijks te besteden budget ter beschikking te stellen aan een of meer derde wereldprojecten. Besloten is Interplast financiële steun te geven voor de inrichting van de brandwondenunit.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.