cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Hart'stocht (€ 25.000,-)

Stichting Zuidenwind wil in een coproductie met de omroep NCRV een documentaire realiseren genaamd "Hart's tocht". Doel van het project is openheid te creëren over de sociaal-maatschappelijke en ethisch-morele aspecten van hartdonatie, maar het voornaamste doel is de discussie over orgaandonatie te stimuleren. Er wordt een documentaire gemaakt van twee afleveringen van elk 38 minuten. Deze zal worden uitgezonden door de NCRV. Ook wil men de documentaire op video zetten zodat deze verspreid kan worden onder o.a. scholen en bibliotheken. Als insteek voor de documentaire heeft men gekozen de wens die leeft bij de ontvanger van een hart en de nabestaanden van een overleden hartdonor, om elkaar te ontmoeten, en de strijd die daar geleverd moet worden. Het Centraal Fonds geeft een financiële bijdrage aan dit project. Het project is uiteindelijk niet opgestart.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.