verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Café De Uitdaging (€ 150.000,-)

De aanvraag van de Stichting "Wel Gek Niet Zielig", betreft de productie van het multimediaproject "Café De Uitdaging".
Café De Uitdaging is de naam van een Internetcafé, een comedy en een website.
Het achterliggende doel van dit multimedia project is "het verbeteren van de maatschappelijke positie en het vergroten van de participatie in de samenleving van mensen met een handicap". Mensen met een handicap of een chronische ziekte hebben het gevoel dat ze ondervertegenwoordigd zijn op de televisie. En als ze op tv komen dan is dat vaak op een stereotype wijze als medisch object of als onderwerp waar deskundigen een mening over hebben (Bron: boekje "Er is niets op de tv" CG Raad, juli 2002). Het project richt zich zowel op de samenleving als op de gehandicapten zelf. Het Centraal Fonds zal dit project met een financiële bijdrage ondersteunen. Het project is uiteindelijk niet doorgegaan omdat de totale financiering van het project niet rond kwam.

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.