witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Opening herstellingsoord Overbosch (€ 4.000,-)

In Herstellingsoord Overbosch kunnen mensen die net uit het ziekenhuis komen in een rustige groene omgeving de overgang maken naar de thuissituatie. Alles is erop gericht de patiënt zo goed mogelijk klaar te stomen om zijn oude leven weer op te pakken. Daartoe is intensieve fysiotherapie onderdeel van het aanbod. Overbosch is geheel verbouwd en heeft nu veertig eenpersoonskamers. Het is daarmee gericht op de groeiende 'markt' van alleenstaanden die thuis onvoldoende zorg kunnen verwachten na een ziekenhuisopname of operatie. Bijzonder is dat het hier gaat om een vereniging met betalende leden. Het fonds gaf een waarderingsbijdrage.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.