cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Lotgenotendag ALS-patiënten (€ 5.000,-)

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een spierziekte die progressief van aard is: iemand met deze ziekte gaat steeds verder achteruit. De ziekte tast alle spieren behalve de hartspier aan. Gemiddeld drie tot vijf jaar na de eerste verschijnsel overlijdt de patiënt. Hoe de ziekte ontstaat is nog niet bekend. Ook is er geen medicijn beschikbaar. De ziekte komt het meest voor tussen het 40e en het 60e levensjaar. Na het stellen van de diagnose is er voor ALS-patiënten geen hoop meer. De impact op de omgeving is onvoorstelbaar groot. In Nederland lijden tussen de 1.000 en 1.500 mensen aan deze ziekte. Jaarlijks komen er 500 patiënten bij en sterven er 500. Het is voor veel mensen uit deze groep enorm belangrijk contact te hebben met elkaar. Daarom worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. In 2003 vond een lotgenotendag plaats in Artis.  

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.