cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Pilot Posttraumatische Dystrofie Macedonië (€ 5.000,-)

Begin 2001 ging voor het eerst een patiënt met posttraumatische dystrofie (PTD) naar een lokaal therapeute in Macedonië, mevrouw Shinka. Zij behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Het betrof een meisje met PTD aan het onderbeen. Zij kon het been niet belasten. Na een behandeling van enkele minuten kon zij het been weer belasten en erop lopen. Tot op heden is er geen terugval. Sindsdien zijn vele patiënten haar gevolgd. In Nederland waren zij uitbehandeld, in Macedonië volgde een geheel of gedeetelijk herstel. Er lijkt geen sprake meer van toeval. De huisarts van de eerste patiënt nam contact op met de revalidatiearts voor verder onderzoek. Een groep patiënten en hulpverleners is naar Macedonië gereisd om te onderzoeken of de behandeling overdraagbaar is. Inmiddels is een vervolgonderzoek in volle gang. Daarbij wordt een klassiek medisch traject gevolgd: meerdere casussen worden onderzocht, de behandeling wordt bestudeerd en mogelijk wordt dit gevolgd door een pilot en een gerandomiseerd klinisch onderzoek.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.