witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Dementie, bewegen en pijn (€ 758.749,-)

Het Interfacultair Centrum voor Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen wil binnen het Alzheimer Bewegings- en Pijncentrum in het UMCG en in samenwerking met het CBO, met 25 implementatietrajecten er voor zorgen dat door lichamelijke activiteit, stabiliteit en/of verbetering teweeg wordt gebracht van cognitieve functies (executieve functies en geheugen) en stemmingen (depressie), bij ouderen die lijden aan dementie. Aanvrager wil een en ander bereiken door:

  • Het implementeren van lopen (30 minuten per dag) en kauwen op de afdelingen psychogeriatrie van verzorgings- en verpleeghuizen.
  • Het implementeren van meer lopen en kauwen in de thuiszorg.
  • Het bestrijden van pijn aan het bewegingsapparaat en meer specifiek aan het kauwapparaat om respectievelijk het lopen en kauwen opnieuw mogelijk te maken voor dienen die op basis van pijn niet meer konden lopen en/of kauwen.
  • Inzicht in de bijdrage van elk van deze implementaties op stemmingen, cognitieve functies en zorglast van dementerenden.
  • Het ontwikkelen van een werkend implemenatiemodel waarmee de verzorgenden en mantelzorgers aangezet worden om 'bewegen' als vast onderdeel in de dagelijkse verzorging op te nemen.
Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.