cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Risicowijzer prostaatcarcinoom (€ 85.686,-)

De waarde van vroege opsporing van prostaatkanker is onzeker, de nadelen staan vast. Vroege opsporing leidt tot overdiagnose in meer dan 50% van de gevallen. Overdiagnose kan niet worden voorkomen, overbehandeling wel. De database van de Europese gerandomiseerde studie naar de waarde van vroege opsporing (ERSPC), sectie Rotterdam, geeft de mogelijkheid risicoberekeningen te maken op verschillende niveaus om een op deze situatie toepasbaar instrument te ontwikkelen. Dit instrument is bedoeld om de uit overdiagnose resulterende overbehandeling terug te dringen. Onder bepaalde voorwaarden zal het Centraal Fonds voor de realisering van de risicowijzer € 85.686,- bijdragen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.