cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Risicowijzer prostaatcarcinoom (€ 85.686,-)

De waarde van vroege opsporing van prostaatkanker is onzeker, de nadelen staan vast. Vroege opsporing leidt tot overdiagnose in meer dan 50% van de gevallen. Overdiagnose kan niet worden voorkomen, overbehandeling wel. De database van de Europese gerandomiseerde studie naar de waarde van vroege opsporing (ERSPC), sectie Rotterdam, geeft de mogelijkheid risicoberekeningen te maken op verschillende niveaus om een op deze situatie toepasbaar instrument te ontwikkelen. Dit instrument is bedoeld om de uit overdiagnose resulterende overbehandeling terug te dringen. Onder bepaalde voorwaarden zal het Centraal Fonds voor de realisering van de risicowijzer € 85.686,- bijdragen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.