manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

HIZ: Zorg Verzekerd II (€ 228.840,-)

De Stichting HIZ en de afdeling Metamedica van het VU Medisch Centrum zijn van oordeel dat verdere verdieping van historische kennis over de branche van zorgverzekeraars en zorgverzekeringen wezenlijk bijdraagt aan het inzicht in actuele processen. Daarom is er, na afronding van Zorg Verzekerd I, behoefte aan een Zorg Verzekerd II. Voor het verder continueren van de documentatie-, onderwijs- en educatiefunctie van het Kenniscentrum Historie Zorgverzekeraars en het vervolgen van onderzoek wordt een beroep gedaan op het Centraal Fonds om voor de tweede fase van vijf jaar financiële steun te geven. Mits VWS 50% in de kosten bijdraagt en Zorgverzekeraars Nederland, 25%, zal het Centraal Fonds de ontbrekende 25%, zijnde € 228.840,-, ter beschikking stellen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.