GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Zwanger zijn doe je het liefst in je eigen taal en cultuur (€ 30.000,-)

Op dit moment is er nog nauwelijks algemene voorlichting beschikbaar specifiek voor allochtonen op het gebied van erfelijkheid en zwangerschap. De voorlichting die er bijvoorbeeld is over de sikkelcelziekte en thalassemie, bereikt meestal maar een klein deel van de doelgroep, namelijk hen die er al mee te maken hebben. Algemene voorlichting over zwangerschap en erfelijkheid wordt meestal uitsluitend in het Nederlands aangeboden en bevat geen specifieke informatie voor migranten. Erfocentrum wil zwangerschapsvoorlichting aan migranten door Voorlichters in eigen taal en cultuur (VETCérs) realiseren.
De informatie die in dit project ontwikkeld is vormt een uitstekende basis voor een meer uitgebreid voorlichtingsproject. Voor de realisatie van het doel worden train de trainerstrajecten ingezet in 8 regio's voor de VETCérs en er wordt een lesopzet voor de voorlichtingsbijeenkomsten met voorlichtingsmateriaal uitgewerkt. Het Centraal Fonds stelt hiervoor € 30.000,- ter beschikking.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.