cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Langdurige psychosociale ondersteuning van gezinnen met kinderen met HIV/Aids in Paramaribo (€ 20.000,-)

Stichting Sharedfutures zet zich in om psychosociale ondersteuning te realiseren voor gezinnen met kinderen met het HIV/Aidsvirus in Paramaribo. Behandeling met geneesmiddelen alleen is niet voldoende voor de kinderen. De programma's voor psychosociale ondersteuning moeten wel over de kinderen gaan, maar zich niet tot de kinderen richten. De programma's moeten worden gemaakt voor degenen die de kinderen verzorgen en opvoeden, te weten de ouders en de verzorgers.
Voor fase 2, de ontwikkelingsfase van de ondersteuningsprogramma's, en de vaststelling van de ondersteuningsstructuur voor de programma's heeft het Centraal Fonds, onder een aantal voorwaarden, een bedrag van € 20.000,- ter beschikking gesteld.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.