witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Primaire en secundaire preventie van atherosclerose (€ 26.040,-)

Stichting I-GEM (Institute for Guided and Evidence based Medicine) en het Kenniscentrum DBC's Zorgverzekeraars Nederland hebben een aanvraag ingediend om onderzoek te doen naar het medisch preventief- en kosteneffect van de implementatie en gebruik van kennistechnologie voor de uitvoering van geprotocolleerde zorg gericht op primaire en secundaire preventie van atherosclerose.
Met dit onderzoek wil men het volgende doel bereiken:

  1. inschatten van het medisch perspectief van met kennistechnologie ondersteunde geprotocolleerde zorg gericht op primaire en secundaire preventie van atherosclerose;
  2. inschatten van het kosteneffect van geprotocolleerde zorg gericht op primaire en secundaire preventie van atherosclerose;
  3. een verkennend inzicht geven in de mogelijkheden van normatieve parametertoetsing in het kader van de ontwikkeling van de volgende generatie DBC's.

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.