cure6.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Preventie van overgewicht en obesitas bij jonge kinderen (€ 40.000,-)

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht, UMC Twente en het Enschede/Maasland ziekenhuis hebben onderzoek uitgevoerd naar obesitas bij 365 kinderen van 0 - 4 jaar. Naar aanleiding daarvan zijn 2 interventies opgesteld. Eén interventie betreft de primaire preventie van overgewicht en obesitas en de andere betreft een interventie bij 2 - 4 jarigen, reeds obese kinderen, met stimuluscontrole en of het aanleren van opvoedingsvaardigheden van ouders waardoor zij in staat zijn het gedrag van hun kinderen daadwerkelijk te veranderen. T.b.v. het samenstellen en maken van een handboek voor de medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg en factsheets voor ouders ter preventie van overgewicht en obesitas, is financiële steun gevraagd en toegekend. Het gaat om basale informatie: hoe eet ik met mijn peuter aan tafel, waarom is het nuttig geen koek/liga door de fles te mengen, waarom is een tv op de slaapkamer van de peuter niet aan te raden, waarom is het nodig dat het kind veel slaapt, etc. Voor de ouders zullen de adviezen compact, eenvoudig en helder moeten worden weergegeven en in verschillende talen beschikbaar komen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.