verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen (€ 9.500,-)

Vilans organiseert een wedstrijd voor begeleiders binnen dagactiviteitencentra (DAC's) die voor hun cliënten nog niet, of nauwelijks actief zijn geweest op het gebied van doorstroom naar activiteiten in de samenleving. De rol van het goede voorbeeld (namelijk van mensen met beperkingen die al wel ergens buiten het dagcentrum werken), zal daarin erg belangrijk zijn. Het project richt zich op dagcentra voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Het DAC dat in een aantal maanden tijd het beste voor de dag komt, krijgt een bijzondere prijs, namelijk het kunnen maken van een professionele voorlichtingsdvd waarbij de eigen cliënten een rol spelen. Deze dvd zal vervolgens breed verspreid worden onder andere DAC's in Nederland, zodat het als voorbeeld kan dienen voor een breder publiek.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.