cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Helpdesk Ontmoetingscentra (€ 49.430,-)

De afdeling Psychiatrie van het VU medisch centrum wil steun bieden bij de verdere uitbreiding van het aantal Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun verzorgers in Nederland. Er zijn al 30 Ontmoetingscentra functioneel en er is op 31 plaatsen interesse getoond om Ontmoetingscentra op te zetten.
Startende centra zullen door middel van begeleiding door consulenten, cursussen voor nieuwe personeelsleden en deelname aan de landelijke werkgroep, worden voorbereid op het opzetten van een Ontmoetingscentrum en het uitvoeren van het ondersteuningsprogramma. Zowel binnen de landelijke, provinciale als regionale politiek zullen de Ontmoetingscentra telkens onder de aandacht worden gebracht en zal getracht worden om de nodige inzet voor de verdere verspreiding te mobiliseren.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.