alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Voorlichtingsfilm over Thalassemiepatiënten (€ 28.000,-)

Stichting Oscar Nederland wil door middel van een voorlichtingsfilm met handleiding informatie geven aan patiënten en professionals over het leren leven met de beperkte behandelingsmogelijkheden van thalassemie en de implicaties van dragerschap vanuit het perspectief van de patiënt.
Thalassemie is een vorm van erfelijke bloedarmoede. De ziekte is in Nederland tamelijk onbekend en komt voornamelijk bij migranten voor die van oorsprong uit malariagebieden komen. De ziekte is alleen te genezen met een risicovolle beenmergtransplantatie. Daarom wordt de ziekte meestal behandeld met regelmatige bloedtransfusies. Helaas leiden deze transfusies in veel gevallen tot de ijzerstapelingsziekte, met vervormingen van het lichaam en problemen met organen. De keuze om informatie via beelden en simpel taalgebruik in een video met handleiding beschikbaar te stellen aan de doelgroep sluit goed aan bij de belevingswereld van migranten die meer visueel dan verbaal zijn ingesteld.
De dvd zal bestaan uit 3 filmpjes voor kinderen en volwassenen. De promotie van het voorlichtingspakket zal gedaan worden via flyers, patiëntenbalies van ziekenhuizen, asielzoekerscentra, zelforganisaties, de witte jasmailing aan betrokken artsen en andere beroepsgroepen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.