cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Innovatiekring (€ 349.860,-.)

Innovatiekring Dementie (IDé) wil bijdragen aan een doorbraak in de zorg voor ouderen met dementie, mensen te verbinden en door goede ideeën uit te dragen, goede initiatieven aan te jagen, experimenten te stimuleren en te ondersteunen, deze intensief te volgen zodat geslaagde pilots kunnen worden overgenomen. Inhoudelijk richt de Innovatiekring zich op professionele ondersteuning bij het realiseren van een goede kwaliteit van leven van ouderen met dementie waarbij de belevingswereld van de cliënt het vertrekpunt is. De Innovatiekring wil een onafhankelijke, vrijzinnige en klantgerichte vernieuwingsbeweging aanjagen en innovaties bevorderen. Tijdens de uitvoeringsfase worden permanent goede ideeën en voorbeelden bijeengebracht en uitgedragen, pilots gestimuleerd en gevolgd en discussies geëntameerd. Dit gebeurt via de website, invitational meetings deskresearch, veldonderzoek en andere contacten en media. Daarnaast wordt er een boek gemaakt om ook gewone mensen te inspireren bij vraag- en belevingsgerichte zorg. Hierin zullen voor een breed publiek goede voorbeelden te vinden zijn, met mooie aansprekende foto's en korte pakkende teksten, geschreven vanuit het perspectief van de patiënt.
Het project duurt 2,5 jaar. De aanvraag wordt gehonoreerd met een bedrag van maximaal € 349.860,-.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.