GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

FITNET (€ 147.108,-)

Het Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS) wordt in toenemende mate in Nederland herkend als oorzaak van beperkingen in het dagelijkse functioneren en van inactiviteit bij jongeren. CVS wordt omschreven als ernstige onverklaarde invaliderende moeheid die langer dan 6 maanden aanhoudt. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is effectief gebleken voor tweederde van deze jongeren. CGT is echter beperkt beschikbaar en vergt specifieke deskundigheid van therapeuten die niet altijd in de regio voorhanden is.
Een alternatief voor de face-to-face CGT is een webgebaseerd programma voor jongeren met het Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS) en hun ouders, voorlopig voorgesteld onder de werknaam 'FITNET'. Het programma zal bestaan uit een informatief deel en een cognitief gedragstherapeutisch (CGT) deel dat gebaseerd is op het CGT-protocol voor jongeren van het Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid Nijmegen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.