GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Voorstelling De Gelukszoeker (€ 15.000,-) 

Stichting Pandemonia wil een theatervoorstelling over de werking van hersenen en hersenwetenschappers realiseren. De voorstelling is bedoeld voor leerlingen van de klassen 3/4 VMBO en 4/5 Havo/VWO. De Gelukszoekers is een informatieve, humorvolle en emotionele theatervoorstelling, met een kijk in het leven van drie jonge mensen in hun zoektocht naar geluk. Een zoektocht gedreven door liefde, door ambitie en door drank en drugs. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan morele emotionele, praktische, maatschappelijke en persoonlijke dilemma's. De Gelukszoekers benadert allerlei aspecten van hersenwetenschappen en depressie zo objectief mogelijk, op een onafhankelijke en kritische manier. De bedoeling is leerlingen nieuwsgierig te maken, te stimuleren tot actief nadenken over mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen in hersenwetenschappen, en bij te dragen tot een beter begrip van jongeren over psychische problemen. Vooral wordt beoogd voor jongeren die hulp nodig hebben de drempel naar de hulpverlening te verlagen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.