GZ_2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Het levensboek, een cadeau van jong en oud, aan jong en oud (€ 20.000,-) 

Stichting STAMM (STAMM staat voor mens en maatschappij) wil met het project "Het levensboek, een cadeau van jong en oud, aan jong en oud", de kwaliteit van leven voor een grote groep kwetsbare burgers (dementerende medemensen) verbeteren. Scholieren van het voorgezet (beroeps)onderwijs gaan onder begeleiding, een levensboek opstellen voor en samen met (beginnend) dementerende mensen. Het is bekend dat het levensboek bij het verstrekken van belevingsgerichte zorg, een belangrijke rol vervult. Helaas blijkt in de praktijk dat de zorginstellingen niet of onvoldoende aan de vraag naar levensboeken kunnen voldoen door de hoge werkdruk binnen de instelling. Dit project komt aan dit probleem tegemoet.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.