niekdejongprijs.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Verder ontwikkelen nieuwe zorgvisie revalidatie CVA-patiënten naar praktisch bruikbare instrumenten (€ 71.000,-)

Het iRv Kenniscentrum voor Revalidatie en Handicap heeft in een pilot het project “Compensatie de Vierde Weg” uitgewerkt, ingevoerd en geëvalueerd. In 2 verpleeghuizen is met dit project een nieuwe zorgvisie m.b.t. de behandeling van en zorg voor CVA-patiënten ontwikkeld. Centraal in deze nieuwe zorgvisie staan de wensen en behoeften van de patiënt en hun naaste, de zelfredzaamheid van de patiënt en de kwaliteit van leven van zowel de patiënt als zijn naaste in hun eigen woonsituatie.
Het iRv wil de nieuwe zorgvisie verder ontwikkelen tot een set bruikbare instrumenten en methodieken (toolbox) voor de zorgverleners die betrokken zijn bij de revalidatie van CVA-patiënten in verpleeghuizen én voor de zorgverleners in de thuissituatie.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.