alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

De Werkvloer Centraal 

Het project is gericht op het verminderen van werkstress en het verhogen van de werktevredenheid. medewerkers functioneren beter als ze nu kunnen denken over hun werk en de impact die het werk heeft op hun persoon en andersom. Kenmerkend voor het project is de bottum-up benadering waarbij medewerkers in hoge mate zelf aangeven wat ze nodig hebben en zelf richting aan het project geven. De medewerkers spreken elkaar aan en leren te verwoorden welke problemen zij tegenkomen in het werk. Zij gaan gezamenlijk op zoek naar oplossingen om zaken te verbeteren. Het voordeel daarvan is dat medewerkers zèlf verantwoordelijkheid en invloed ervaren. Zorgteams krijgen binnen dit project structureel een uur per week de tijd om met elkaar te (leren) reflecteren op het eigen werk. Interne begeleiders worden getraind om de bijeenkomsten te leiden.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.