witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Presentiezorg, Zorg voor elkaar (€ 50.000,-)

De vernieuwende theorie over Presentiezorg gaat over aandacht, aanwezigheid, zijn als mens naast een ander mens. Het uitgangspunt voor het traject bij Zorgspectrum is dat de samenwerking tussen de verzorgenden en de mantelzorger moet verbeteren. Familieleden blijven na opname nog actief doorzorgen en voelen zich vaak overbelast. De verzorgenden kunnen hier niet altijd goed mee omgaan en raken soms geïrriteerd. Binnen het project is gelegenheid gecreëerd om met elkaar iets op te bouwen, waardoor ruimte ontstaat om een thuissituatie met elkaar vorm te geven met persoonlijke aandacht voor cliënten en mantelzorgers. Het eindresultaat is dat de medewerkers het inzicht hebben gekregen dat samenwerken met de mantelzorger voor verbetering van de kwaliteit van leven voor de cliënt kan zorgen en het werk veel leuker maakt. Bij Zorgspectrum is Presentiezorg gestart binnen een concept van kleinschalig wonen en wordt nu ook verder binnen de organisatie geïntroduceerd.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.