cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Scholing belevingsgerichte zorg (€ 8.455,-)

De dementerende bewoners in verpleeghuis Gelderse hof komen elke dag veel mensen tegen. Familie, vrijwilligers, medewerkers, etc. Veel van de mensen die zij tegen komen weten heel weinig van de aandoening dementie en hoe de belevingswereld van de dementerende er uit ziet. Dit heeft tot gevolg dat niet de juiste houding ingenomen kan worden om mee te gaan in de beleving van de dementerende op dat moment. Dit kan leiden tot allerlei vervelende situaties en in het ergste geval tot het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Attentwwz wil alle betrokkenen die op enig moment in het verpleeghuis deel uitmaken van de directe leefomgeving van de dementerende, kennis laten hebben van de principes van de belevingsgerichte zorg. Deze kennis zal helpen om de dementerende zo te benaderen dat hij zich begrepen voelt en goed begeleid kan worden in zijn bewegingsdrang.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.