cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Ruimte voor tijd en aandacht door Therapeutic Touch (€ 46.000,-)

Een van de activiteitenbegeleidster van Zorggroep Noord-Limburg past al een aantal jaren Therapeutic Touch (TT) toe, met verrassende resultaten. TT sluit goed aan bij de kernwaarden (respectvol vooruitstrevend en deskundig) van de Zorggroep. Daarom wordt nu met financiële hulp van het Innovatiefonds het mogelijk gemaakt een aantal verpleegkundigen, cursussen te laten volgen om TT op 4 psychogeriatrische afdelingen te kunnen invoeren. Hiermee wordt de kwaliteit van de aandacht die de zorgverleners aan de bewoners van de 4 psychogeriatrische afdelingen kunnen geven, sterk verbeterd. TT heeft ook een positief effect op het zelfbewustzijn van de zorgverleners.  

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.