verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

De werkvloer centraal (€ 47.000,-)

In het boek van Anne Mei The (De wachtkamer van de dood), wordt duidelijk hoe ingewikkeld het is voor de verzorgenden om op een goede manier voor demente mensen te zorgen. Ze hollen maar door om het allemaal nog te redden. Dat heeft consequenties voor de zorgverlening maar ook voor hen zelf. Als je nooit stil kunt staan bij jezelf, of bij wat je dwars zit, kom je in de knel. In het project 'De werkvloer centraal' krijgen teams van medewerkers structureel 1 uur per week de tijd om met elkaar te (leren) reflecteren op het eigen werk, de zogenaamde 'tijd voor onzelf bijeenkomst'. Interne begeleiders worden getraind om de bijeenkomsten goed te kunnen leiden. Met een ludieke starttraining voor de teams wordt het verbetertraject in gang gezet. Amsta probeert hiermee ook medewerkers te krijgen en te behouden in deze krappe arbeidsmarkt.  

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.