cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Natuur en omgevingsactiviteiten voor PG-patiënten (€ 48.500,-)

Bewoners van psychogeriatrische zorginstellingen komen weinig buiten. Daarom wil Atlant de psychogeriatrische patiënten de natuur in laten gaan en ook de natuur in huis halen. Dit gebeurt in samenwerking met Veldwerk Nederland en met scholieren. De leerlingen halen de bewoners en verzorgenden op en gezamenlijk gaan ze de natuur in. De leerlingen laten de demente mensen voelen en ruiken aan wat ze voor natuurproducten tegenkomen en zo komen de verhalen los. Oud en jong, in het leerproces! Bij slecht weer wordt er binnen iets georganiseerd. Veldwerk Nederland zal de activiteiten in een handboek beschrijven en de activiteitenbegeleiders trainen om de uitvoering van het natuur- en omgevingsproject zelfstandig te kunnen doen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.