cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Van Top Tot Teen (€ 45.000,-)

Het Regionaal Bureau Onderwijs Haarlem heeft van het Centraal Fonds een bijdrage van € 45.000,- toegekend gekregen voor het project "Van Top Tot Teen" dat tot doel heeft een interactief en multimediaal pakket in de vorm van interactieve lessen op een cd-rom te ontwikkelen met als onderwerp gezondheid en gezondheidszorg. Dit pakket zal worden ingezet bij voorlichtingsbijeenkomsten over gezondheid en gezondheidszorg en taallessen in het kader van inburgering, integratie en participatie. Allochtonen doen vaker dan autochtonen een beroep op de hulpverlening maar het ontbreekt aan voldoende kennis van de Nederlandse taal en het systeem van de Nederlandse gezondheidszorg om zich zelfstandig bij huisarts, specialist en apotheek te kunnen redden. Daarnaast hebben zij veelal weinig informatie over gezondheid en het functioneren van het eigen lichaam.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.