manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Overzichtswaaier (waarderingsbijdrage van € 2.500,-)

Voor psoriasis zijn ongeveer 20 behandelmethoden beschikbaar zoals het gebruik van zalven, medicijnen en bestralingen. Veel psoriasispatiënten weten niet welke behandelmethoden er mogelijk zijn en wat de voor- en nadelen van elke methode zijn. Omdat de patiënten geen totaaloverzicht hebben is de keuze soms beperkt, waardoor ze niet kunnen kiezen voor die behandeling die het beste bij hun levensomstandigheden past. De Psoriasis Federatie wil een overzichtswaaier uitbrengen, waarin alle behandelingen beknopt worden vermeld. De waaier wordt aan alle leden gezonden en aan patiëntenservicebureaus van de ziekenhuizen. Het Centraal Fonds heeft een waarderingsbijdrage toegekend van € 2.500,-.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.