cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Landelijke helpdesk Ontmoetingscentra (€ 48.600,-)

De landelijke helpdesk Ontmoetingscentra, (een initiatief van VUmc) wil instellingen op het terrein van zorg en welzijn stimuleren om ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in hun eigen regio op te zetten en biedt daarbij informatie, advies en begeleiding. Uiteindelijk doel is landelijke spreiding van het effectief bewezen ondersteuningsprogramma "ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers" in Nederland. In deze centra kunnen mensen met dementie drie dagen per week gebruik maken van een dagsociëteit, en voor mantelzorgers zijn er informatieve bijeenkomsten, gespreksgroepen en een spreekuur. Voorts worden er voor beiden een wekelijks spreekuur, een maandelijks centrumoverleg en sociale activiteiten georganiseerd.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.