manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

De Sterkamp (€ 17.500,-)

De Stichting De Ster organiseert vakantiekampen. De Sterkamp is een positief vakantiekamp voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die weinig of geen zelfvertrouwen hebben en daardoor gepest worden of juist zelf de pester zijn. Sterkamp vindt plaats onder begeleiding van een professioneel team bestaande uit psychologen, orthopedagogen, bewegingsdeskundigen, acteurs, creatieve therapeuten en begeleiders. Het Centraal Fonds heeft een bijdrage toegekend voor de kosten van de supervisie door de GZ psychologe, voor verdere professionalsering van het programma en voor het ontwikkelen van een vervolgprogramma. Als de effectmeting ook in 2006 positief is kan Sterkamp rekenen op een vervolgbijdrage in 2007.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.