GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Lespakket "behandeling, begeleiding en zorg voor mensen met dementie" (€ 50.000,-)

HanzeConnect, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen wil een lespakket gaan samenstellen over de "Behandeling, begeleiding en zorg voor mensen met dementie".
Verbetering van dementiezorg verdient aandacht in het onderwijs binnen opleidingen voor professionals die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met dementie. Bij opleidingen op het terrein van de gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening zijn patiënten met complexe ziektebeelden zoals dementie moeilijk "ten tonele" te voeren. Audiovisueel materiaal dat het ziektebeeld, procesverloop en beleving van de patiënt en naast betrokkenen, aan studenten duidelijk kan maken en waarmee het methodisch omgaan met mensen met dementie en hun familie, direct betrokkenen geïllustreerd, besproken en geoefend kan worden zal tot een kwalitatief betere dementiezorg leiden.
Het Centraal Fonds heef voor dit project € 50.000,- toegezegd.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.