manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Training hulpverleners in Beslan (€ 62.943,-)

In Beslan is ten gevolge van de terreuraanslag die in 2004 op een grote school plaatsvond, sprake van massale traumatisering van duizenden direct en indirect betrokkenen. Buitensporig veel kinderen lijden aan existentiële angsten, depressies en het opnieuw beleven van nachtmerries. Zonder professionele hulp kunnen de gevolgen van trauma een leven lang aanhouden. Bovendien is er frequent sprake van overdracht van pathologie op de directe omgeving van de getraumatiseerde.
War Trauma Foundation wil traumahulp realiseren door 15 locale hulpverleners te trainen om hen in staat te stellen een veelvoud van collega's te trainen in de behandeling van dit trauma. Besloten is voor dit project € 62.943,- ter beschikking te stellen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.