manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

KoKo-spel (€ 110.000,-)

De Stromen, Zorg en Dienstenorganisatie in Rotterdam en Ridderkerk, heeft de afgelopen drie jaar hard gewerkt aan een cultuurveranderingsproces in de V&V sector. Er is vooral naar gestreefd de dialoog tussen alle partijen die bij de zorg zijn betrokken op gang te brengen. Daarvoor is als middel een spel ontwikkeld dat de dialoog over: wat zijn je drijfveren, ervaringen en inzichten, op een speelse wijze stimuleert. Managers, medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers, familie en bewoners spelen dit spel samen. De Stromen heeft hele positieve ervaringen met het spel en wil deze met andere zorginstellingen delen. De VDZ heeft een financieringsverzoek ingediend bij het Centraal Fonds. Het Centraal Fonds heeft de aanvraag zodanig gehonoreerd dat het spel kan worden geproduceerd en alle V&V instellingen in Nederland één exemplaar van het spel gratis krijgen aangeboden.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.