cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Mantel der Liefde (€ 63.516,-, ten laste van 2007)

De Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie (BMP) wil migrantenvrouwen bewust maken van hun positie als mantelzorger. Het project, dat het karakter heeft van een activeringsprogramma, is een verkenningstocht naar de belevingswereld van migrantenvrouwen die mantelzorg verlenen en naar de vraagstukken waar zij tegenaan lopen. Tevens beoogt het project, aan de hand van een gerichte methodische aanpak en een aantal experimenten, handvatten te bieden aan verschillende partijen die aan de slag willen met versterking van de positie van allochtone mantelzorgers.
Het Centraal Fonds zal onder bepaalde voorwaarden, in 2007, de fase die in het teken staat van overdracht en implementatie, financieren. Het gaat daarbij om het gebruik in de praktijk van de empowermentmethode voor allochtone mantelzorgers, van interventietechnieken rond de organisatie van zorg en een procesbeschrijving voor het betrekken van allochtone mantelzorgers bij het ontwikkelen van nieuwe zorgvoorzieningen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.