cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Internetpolikliniek voor kinderen en jongeren met depressie bij een chronische ziekte (€ 83.300,-)

Kinderen en jongeren met een chronische ziekte (als Coeliakie, Cystic Fibrosis, de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa en Diabetes Mellites) ontwikkelen nogal eens een depressie of hebben vaak depressieve gevoelens op het moment dat zij beseffen dat zij en ziekte hebben waar zij niet meer vanaf komen. Dit valt vaak samen als het zelfmanagement van de ziekte door het kind of de jongere in beeld is. Het niet volgen van een bepaalde noodzakelijke behandeling (therapietrouw) is een bekend fenomeen waar artsen en andere hulpverleners, vooral als de kinderen in de puberteit zijn, vaak mee geconfronteerd worden. Met behulp van een multidisciplinaire internetpolikliniek wil aanvrager, Artsen voor Kinderen, bij de doelgroep de depressie of depressieve gevoelens onderkennen en voorkomen, door aandacht te geven aan de chronische ziekte in al zijn facetten (medische en paramedische aspecten met een focus op het psychosociale welbevinden) en/of door hen de weg te wijzen naar een verdere behandeling. Via deze opzet kunnen kinderen en jongeren op hun eigen manier en hun eigen tempo in de betrekkelijke vertrouwelijkheid van een internetpolikliniek tot een "gesprek" komen met de behandelaars. Het Centraal Fonds heeft besloten financiële steun te geven voor de realisering van deze Internetpolikliniek.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.