cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

MP3-spelers (€ 210.000,-)

76% van de jongeren tussen de 13 en 19 jaar is in het bezit van een MP3-speler en dat percentage groeit nog verder. Alleen al in 2004 werden er in Nederland ruim 800.000 exemplaren verkocht. Naar schatting ruim 25.000 jongeren in Nederland lopen jaarlijks schade op aan het gehoor als gevolg van het luisteren naar luide muziek. Het thema muziek en gehoorschade leeft op dit moment sterk in de samenleving. Het gaat dan vooral om harde muziek in discotheken en bij popfestivals. Dat MP3-spelers met een te hoog volumeniveau worden afgespeeld valt minder op. De Nationale Hoorstichting wil dit probleem aanpakken. Het ingediende project richt zich op het terugdringen en voorkomen van gehoorschade bij jongeren door het luisteren naar de MP3-speler. Dit gebeurt door het bewustmaken van jongeren van de gevaren van harde muziek en de kans op gehoorbeschadiging door het luisteren naar de MP3-speler. Onder de voorwaarden dat VWS en de producenten van MP3-spelers óók bijdragen, zal dit project door het Centraal Fonds worden ondersteund.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.