cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Ontwikkeling gezonde leefstijl bij kinderen ter voorkoming van overgewicht (€ 250.000,-)

Nederland wordt te dik. De media staan er bol van. Initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond om iedereen massaal aan de lijn en aan sport te laten doen. BalanceMatters benadert het geheel vanuit een nieuw concept gericht op een gezonde leefstijl. BalanceMatters integreert voeding, beweging, medisch inzicht en zelfvertrouwen. Het resultaat dat wordt beoogd is dat kinderen een positief zelfbeeld krijgen en zich goed voelen. Volgens BalanceMatters draait het daar allemaal om. Om het probleem aan te pakken heeft de Stichting BalanceMatters voor kinderen van 8 - 12 jaar het programma Kids in Balance© ontwikkeld, dat bij kinderen een levenshouding stimuleert die ervoor zorgt dat zij een gezond en actief leven leiden. In interactieve workshops leren kinderen spelenderwijs wat het betekent om je goed en gezond te voelen en welke rol eten en bewegen daarbij speelt. De workshops worden op scholen gegeven. Het Centraal Fonds zal een bijdrage leveren aan het project onder een aantal voorwaarden, onder andere dat de hele financiering rond komt en onder de voorwaarde dat aansluiting wordt gezocht bij vergelijkbare en eventueel al lopende lokale projecten.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.