niekdejongprijs.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

MEVA (lening van € 100.000,-)

MEVA staat voor MiljoenEuroVakantieFonds.nl®.
Doelstelling van de Stichting MEVA is fondsen werven zonder winstoogmerk om vakantiereizen mogelijk te maken voor mensen met een psychische en/of lichamelijke beperking die zij zich anders vanwege de hoge kosten van begeleiding, niet kunnen veroorloven. De reizen worden ook mogelijk gemaakt doordat MEVA zorgt voor de beschikbaarheid van personeel (betaalde krachten en vrijwilligers) en op zoek gaat naar perfecte locaties. Subdoelstellingen zijn: Informatie geven over en bewustwording van problematiek aangaande de doelgroep (mensen met lichamelijk en geestelijke beperkingen) aan derden, en omstandigheden verbeteren in brede zin om de hoofddoelstelling te kunnen realiseren. Het Centraal Fonds heeft de Stichting voor de start van het project een renteloze lening ter beschikking gesteld.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.