niekdejongprijs.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Euro Champ (€ 35.000,-)

Voor de organisatie van grote sportevenementen voor mensen met een handicap in Nederland, is Euro Champ opgericht. Zo werd in 2003 het EK Atletiek en in 2005 het WK landenteams rolstoeltennis georganiseerd. Mede hierdoor heeft de International Paralympic Committee (IPC) Euro Champ gevraagd het WK Atletiek voor gehandicapten te organiseren van 2 t/m 10 september 2006 in Assen. Naast de organisatie van topsport evenementen heeft Euro Champ zich ten doel gesteld om aan alle evenementen nevenprojecten te koppelen. Met de nevenprojecten wil Euro Champ een groot spin off effect rondom de evenementen realiseren. De nevenprojecten betreffen: scholenprojecten, clinics voor mensen met een handicap, sportdagen voor mytylscholen, jeugd atletiek dag en een internationaal jeugdkamp. Het Centraal Fonds heeft een bijdrage van € 10.000,- voor clinics en € 25.000,- voor sportdagen mytylscholen, ter beschikking gesteld.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.