witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Stap in de wereld van … (€ 5.000,-)

De Stichting Dr. Leo Kannerhuis wil een reizende belevingswereld ontwikkelen, waarbij het zichtbaar, hoorbaar en voelbaar maken van autisme van binnenuit centraal staat (alle zintuigen worden ingezet). Eindresultaat is een ruimtelijke ervaring, waarin de sfeer van de belevingswereld van een persoon met autisme wordt uitgewerkt. Binnen de ruimte zijn diverse individuele kleine belevingen die recht doen aan het unieke verhaal van elk afzonderlijk cliënt met zijn of haar autisme, dwars door de verschillende leeftijdsgroepen heen. Deze virtuele wereld wordt ingezet als voorlichtings-, communicatie- en educatiemiddel, vooral op basisscholen. Het Centraal Fonds kent een waarderingsbijdrage toe van maximaal € 5.000,- onder de voorwaarde dat de hele financiering rond komt.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.