GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Special Olympics Evenement Nederland 2006 (€ 25.000,-)

De Stichting Special Olympics Nederland (SON) ontwikkelt het Special Olympicsprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking door het verder uitbouwen en implementeren en ondersteunen van trainingsprogramma's bij lokale clubs. Momenteel zijn er ongeveer 300 sportorganisaties die gezamenlijk sportactiviteiten bieden aan meer dan 15.000 mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting heeft van het Centraal Fonds een bijdrage van € 25.000,- toegekend gekregen voor het nationaal Special Olympicsevenement op 10 en 11 juni 2006. De volgende sporten zullen daar worden aangeboden: atletiek, gymnastiek, hockey, judo, korfbal, paardrijden, tafeltennis, tennis, voetbal, wielrennen en zwemmen. Daarnaast zal in samenwerking met de roeibond een demonstratie plaatsvinden van roeien voor mensen met een verstandelijke beperking.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.