verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten (€ 30.000,-)

De Federatie van Inloophuizen voor mensen met kanker in Nederland (FINK) heeft zich tot taak gesteld inloophuizen te ondersteunen. Inloophuizen positioneren zich centraal tussen tal van voorzieningen met welke allemaal duidelijke raakvlakken bestaan (welzijn, mantelzorg, dagopvang, activiteitencentra, vrijwilligerswerk, etc.). Men wil een meer structurele plaats van inloophuizen binnen de zorg. FINK wil voorkomen dat nieuwe inloophuizen de komende jaren steeds opnieuw het wiel gaan uitvinden, door allerlei informatie zelf te moeten vergaren. Ook wil FINK zorgen voor verdere verbetering van kwaliteit van de vrijwilligers Voor de tijdelijke projectorganisatie is bij verschillende fondsen steun gevraagd. Onder voorwaarde dat de financiering rond komt heeft het Centraal Fonds voor 3 jaar financiering toegezegd.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.