cure6.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Opzet en implementatie mentorprogramma (€ 7.500,-)

Gezinnen die gehoord hebben dat er sprake is van kanker bij een van de kinderen, hebben vaak veel vragen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het merendeel van de gezinnen ten tijde van de behandeling, buiten de behandelaar om, graag een mentor heeft. De Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK) wil, in navolging van succesvolle programma's in het buitenland, een mentorprogramma opzetten waarbij jongvolwassenen die genezen zijn van kinderkanker, als mentor worden gekoppeld aan een of meer gezinnen. Vanuit hun ervaringsdeskundigheid kunnen zij helpen bij beslissingen en bieden vaak perspectief en hoop. Het Centraal Fonds verleent namens alle deelnemende zorgverzekeraars een bedrag van € 7.500,-.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.