GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Mundo (€ 47.400,-)

De Universiteit van Maastricht is betrokken bij het van de grond tillen van een masteropleiding huisartsgeneeskunde in West-Kenia. Opleiden van huisartsen is een belangrijke stap om noodzakelijke preventie en zorg tegen lage kosten te kunnen bieden in dit arme en door oorlogen geteisterd land. Het belangrijkste knelpunt op dit moment is dat men kampt met te weinig stafleden. Het Centraal Fonds heeft maximaal € 32.400,- ter beschikking gesteld om gedurende 3 jaar 4 deelnemers die niet door de Keniaanse overheid worden betaald, op te leiden en € 15.000,- om een Afrikaans staflid voor 1 jaar te kunnen aanstellen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.