cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

MCI-ondersteuningsgroep (€ 10.000,-)

UMC St. Radboud heeft een informatieboek en een DVD ontwikkeld (gefinancierd door het Centraal Fonds) voor ouderen met lichte cognitieve stoornissen en hun naasten. Het boek en de DVD worden gebruikt als begeleidend materiaal bij voorlichting en behandeling in de zorg, en als begeleidend cursusmateriaal bij op deze problematiek gerichte ondersteuningsgroepen. UMC St. Radboud wil nu de ontwikkelde versie implementeren in 3 andere geheugenpoli's zodat men de effecten van de ondersteuningsgroepen en de bedrijfsmatige winst van deze zorginnovatie kan aantonen. Onder de voorwaarden dat de gehele financiering rond komt ondersteund het Centraal Fonds dit project met € 10.000,-.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.